Calculatiesoftware voor Schilders.

Voor de bedrijfsvoering van een schildersbedrijf is vlot en nauwkeurig calculeren van grote waarde. Bij het correct calculeren van het werk is een krachtig, slim en tegelijkertijd overzichtelijk calculatiepakket voor schilders cruciaal. Snel een goed onderbouwde offerte opzetten is voor schildersbedrijven van onschatbare waarde.

Snel en gemakkelijk schilderwerk calculeren.

Met het softwarepakket Robaws biedt Sidekick Software een compleet gevuld pakket met meetstaten en standaard verfbestek. Volledig onderbouwde prijsstelling via vooraf opgezette templates die tegelijkertijd altijd gemakkelijk aan te passen zijn op de specifieke situatie.

Overzicht van offertje en calculatie binnen calculatieprogramma en de calculatiesoftware Robaws by Sidekick

Direct een
duidelijke offerte.

Binnen de calculatiesoftware voor schilders staat bijzonder praktisch en krachtig gereedschap ter beschikking om in korte tijd een goede kostenbegroting te maken en dit via een professionele offerte overtuigend te communiceren met de opdrachtgever. 

Een real-time geopend/gelezen/ondertekent status van de offerte en automatisch een bijpassende taak bieden controle over de stand van zaken.

Zien hoe wij jou leren om binnen 53 seconden een goed onderbouwde offerte op te stellen?

Dit is hoe het werkt!

Inventarisatie.

Bepaal vooraf de uitgangspunten van het project: deel het project in en bepaal de hoeveelheden. 

Optioneel is de handige Sidekick Inventarisatie App om op locatie via foto’s of vanaf tekening het project digitaal op te zetten. De meetstaat die hieruit voortkomt kan worden ingelezen als basis voor de calculatie en offerte. 

De genoteerde gegevens staan ook op kantoor direct geordend tot je beschikking.

Structuur.

De project calculatie kan op een logische manier worden ingedeeld middels Titels en Posten zodat er een duidelijk overzicht ontstaat en geen posten vergeten worden. In de software is het mogelijk om een eigen werkwijze te creëren, het is een softwarepakket op maat voor jouw schildersbedrijf.

Posten kunnen worden samengesteld uit artikelen, arbeid, materieel, onderaanneming en indirecte kosten. Verder kan een post worden verrijkt met een foto of tekening, standaard offerte omschrijving of specificatie en relevante kenmerken.

Schilderwerk Calculatie in Robaws Software by Sidekick

Templates.

Om een schilderwerk calculatie gelijk goed te beginnen wordt gewerkt met templates. Zo kun je al een standaard structuur opzetten en gebruiken als sjabloon voor nieuwe calculatie/offertes. Via het template begin je voor een bepaald type project altijd met een degelijke opzet volgens een uniforme aanpak en bereik je snel resultaat. 

In een template neem je op:

 • Kop: In de kop van een offerte de uitgangspunten. Indien gewenst kun je hier extra velden voor gebruiken om naar eigen inzicht gestructureerd aanvullende informatie vast te leggen.
 • Inleiding: Een standaard inleiding die informatie en uitnodigend is, hierbij kunnen goede foto’s of tekeningen heel overtuigend zijn.
 • Slot: Een standaard slottekst die duidelijkheid geeft aan opdrachtgevers en een juridisch draagvlak creëert om op een goede manier met financiële issues om te gaan en deze te voorkomen.
 • Calculatiedetails:
  • Standaard structuur via titels en posten
  • Standaard marges
  • De template gaat fungeren als een checklist zodat je snel en gedegen kunt werken zonder zaken te vergeten. Je neemt alle veel voorkomende zaken op: artikelen, arbeid, materieel, onderaanneming en indirecte kosten.

Belangrijk: Elk project is uniek; je begint met een passend template, maar kunt en zal dit naar 

hartenlust aanpassen op de voorliggende calculatie om tot een passende begroting te komen.

Calculatie software voor schilders per artikel weergave

Artikelen.

De basis voor de kostenbegroting is het stambestand artikelen. Hierin leg je de basisgegevens vast zoals de prijsvorming rond inkoop, marge en verkoop. Het artikelbestand kan vlot handmatig worden ingevoerd. Indien beschikbaar worden artikelbestanden ingelezen.

Hoe wordt de calculatie opgebouwd?

Een calculatie wordt opgebouwd uit lijnen en posten. Dit biedt tevens direct een basis voor de offerte.

Calculatiesoftware voor schilders is de basis.

Elk project begint met de calculatie. Sidekick Software biedt hiervoor heel bruikbaar gereedschap. Bij calculeren gaat het niet alleen om onderbouwen van de kost- en verkoopprijs, maar het is ook de basis voor:

Sidekick Software is jouw sparringpartner bij het opzetten van de calculatiesoftware voor schilders, zodat de schilderwerkzaamheden ondertussen onverminderd voortgezet kunnen worden.

Robaws als jouw
ERP-systeem

Slim calculeren binnen ons softwarepakket betekent voor schildersbedrijven een grote tijdswinst. Daarnaast biedt Robaws by Sidekick direct een bewezen sterk en gebruiksvriendelijk ERP-systeem voor jouw volledige automatisering:

sidekick-totaalplatform-robaws

Om dit gereedschap snel zo goed mogelijk in te zetten kan je gebruikmaken van de ervaring en expertise binnen Sidekick Software.

Wij helpen jouw schildersbedrijf met
automatisering op maat.

Samen zorgen we ervoor dat je jarenlang veel voordeel hebt van jouw systeem. Dat is het mooie van Robaws; het is een standaard systeem, maar je kunt het helemaal naar je eigen hand zetten voor een optimaal resultaat in jouw unieke situatie. 

Werken bij Sidekick Software - Voorstelrondje

Sidekick Software helpt je daar graag bij. De specialisten van Sidekick hebben veel ervaring in de afbouwbranche; profiteer daarvan en laat je adviseren.

Leer van de ervaringen van
collega-schildersbedrijven.

“Wij waren echt vlug aan het werken met Robaws. De eerste offertes waren vlot professioneel gemaakt. De andere modules volgden al snel. Ik ben mijn tipgever dankbaar. Inmiddels heb ik zelf Robaws by Sidekick ook aanbevolen aan een relatie waar we veel mee werken."
“Eind 2023 kwam ik in contact met Robaws by Sidekick. Ik had mijn reserves, maar ben nu blij met de overstap. Het biedt zonder poespas precies wat een bedrijf als het onze nodig heeft.”

Ons streven is jouw bedrijf
als ambassadeur.

Benieuwd naar de impact van onze software voor schildersbedrijven in de praktijk? Bekijk het verhaal van Veste Derks Schilders, een van onze gewaardeerde klanten. 
Klik hieronder om het referentieverhaal te bekijken en laat je inspireren!
Veste Derks Schilders
NOA

Software voor Schildersbedrijven met
NOA.

Sidekick Software is trots op sparringpartner NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven) dé brancheorganisatie voor de afbouw. 
Samen streven we naar innovatie en efficiëntie voor een bloeiende afbouwbranche!
Sidekick Software Installatiebedrijf

Bekijk de verhalen van tevreden klanten.

Gerwin SchaapAll-In-Installatie
Read More
“We hebben lang alles op papier gedaan en zijn pas sinds kort aan het digitaliseren. Robaws maakt die stap wel gemakkelijk. Vooral omdat je alles in één systeem kunt doen en alle gegevens altijd bij elkaar hebt.”
Guido Petit dit de la RocheVeste Derks Schilders
Read More
“Wij waren echt vlug aan het werken met Robaws. De eerste offertes waren vlot professioneel gemaakt. De andere modules volgden al snel. Ik ben mijn tipgever dankbaar. Inmiddels heb ik zelf Robaws ook aanbevolen aan een relatie waar we veel mee werken."
Evert JordaanCompleet Dak
Read More
"En is het werk gedaan, dan is de factuur ook met een paar klikken gemaakt. Wij besparen dus niet alleen veel tijd in de offertefase, maar ook in de werkvoorbereiding en in de facturering."
Stephan VerhoekWarmte Meesters
Read More
“Wat ons over de streep trok? De enorme flexibiliteit van Robaws. In de presentatie zagen we al hoe je een offerte helemaal kunt voordefiniëren met parameters naar keuze. Als dat gedaan is, is offreren voortaan een eitje."
Sander MeijerCamerabeveiliging Noord-Nederland
Read More
"Software die een bedrijf veel tijd bespaart en grip op je processen geeft met een actueel overzicht van wat er speelt. Robaws biedt dat. Het is een uitgebreid programma, waarmee je gemakkelijk kunt werken.”
Previous
Next

Heb je nog vragen? Dat begrijpen wij.

Elk bedrijf is uniek en heeft daarmee ook andere behoeften. Wij maken graag vrijblijvend kennis om te kijken hoe we je kunnen helpen bij jouw uitdagingen.

Veelgestelde Vragen.

Ja, zowel op Android , Apple als Windows, zowel op mobiel als ook op een tablet

Op 1 plek heb je direct ALLE relevante informatie beschikbaar en onder controle en van daaruit kun je ook gelijk ELKE benodigde actie ondernemen.

Standaard zijn inderdaad 2 gebruikers inbegrepen, in overleg bekijken we wat er nodig en mogelijk is.

Internationaal werken er ruim 600 bedrijven met het systeem en in alle genoemde branches zijn enthousiaste gebruikers. In Nederland zijn er inmiddels ook tientallen gebruikers en wordt hard gewerkt aan referentieklanten per branche.

 • Het eenvoudigste is gratis advies te vragen, dan wordt door een expert een demonstratie van het systeem gegeven, afgestemd op jouw situatie
 • Je kunt via de APP store gratis de Wappy APP downloaden en 2 weken op proef gebruiken
 • Je hoeft niet te investeren; je sluit een abonnement af, je kunt met een periode van 1 maand beginnen

Vaak wel, maar dat is niet zonder meer te zeggen; een expert kijkt graag met je mee om de vertaalslag te maken

In theorie wel, maar dat wil je niet omwille van

   • Snelheid van werken
   • Eenvoudig en snel starten
   • Beveiliging
   • Overal en altijd het systeem ter beschikking
   • Altijd de meest actuele versie
   • En vooral: eenvoudig support voor optimale ondersteuning
   • En niet te vergeten de kosten op korte en lange termijn
 •