Sidekick Inventarisatie App.

De Sidekick Inventarisatie App stelt de gebruiker in staat om op een snelle en intuïtieve manier meetdata vast te leggen op locatie of op kantoor.

De app maakt daarvoor gebruik van foto’s of tekeningen, die de gebruiker vervolgens aanvult met meetgegevens.

Ontdek in 7 stappen waarom de Sidekick Inventarisatie App dé oplossing is voor jouw vastgoedinventarisatie

Dé toekomst van vastgoed inventarisatie.

Stap 1.

Inloggen.

Beveiligde inlog vanaf elk apparaat (mobiel, tablet, pc). Zowel Android als IOS worden ondersteund.

Stap 2.

Objecten & Structuur.

Registreer de vastgoedobjecten waarbij gewerkt kan worden met standaard sjablonen en GPS-bepaling.
Je kunt in de Inventarisatie App het object naar eigen inzicht indelen in lagen om de gewenste structuur per object te vormen.

Stap 3.

Merken markeren.

Per laag kan een foto of tekening worden opgeslagen. Hierin kunnen de te inventariseren merken worden gemarkeerd.
Door middel van het markeren wordt gelijk het aantal per merk bepaald.

Stap 4.

Elementen kiezen.

Per merk kunnen er meerdere elementen worden benoemd met vervolgens hun bijbehorende afmetingen en aantallen. 
In de Inventarisatie App kunnen elementen ook zonder merk, direct in de laag worden ingevoerd.
Hierbij kan handig gebruik worden gemaakt van terugkerende merken: dit bespaart veel tijd.

Stap 5.

Meetregels & Maatregelen.

Per element worden de afmetingen en aantallen vlot geregistreerd. Ook kunnen labels worden toegekend; zoals de benodigde maatregelen en specifieke omstandigheden.
Ideaal en optioneel hierbij is het gebruik van de Leika Disto meter. Waarmee digitaal afmetingen worden bepaald en direct in de Sidekick Inventarisatie App overgenomen.

Stap 6.

Meet- en Verzamelstaat.

Tijdens en na afloop van de inventarisatie kunnen ter controle de meetstaat en de verzamelstaat worden opgeroepen. 
In de verzamelstaat kunnen de meetgegevens naar wens worden verdicht.

Stap 7.

Verwerken in Robaws.

De inventarisatiegegevens vanuit de Sidekick Inventarisatie App kunnen worden overgenomen in Robaws by Sidekick voor de calculatie en offerte. 

Bijlage.

Inventarisatie rapportage

Binnen Robaws is er automatische dossiervorming binnen het 360° projectdashboard. De rapportage van de inventarisatie vind je hier makkelijk terug.
Desgewenst kan de inventarisatierapportage als bijlage van de offerte worden meegestuurd. 

Heb je nog vragen? Dat begrijpen wij.

Elk bedrijf is anders en heeft daarmee ook andere wensen. Wij maken graag eens vrijblijvend kennis om te kijken hoe we jou kunnen helpen bij jouw uitdagingen.

Veelgestelde Vragen.

Heel transparant: 17,50 € per gebruiker per maand.

Ja, zowel op Android , IOS als Windows, zowel op mobiel als ook op een tablet. De app is webbased en hoeft daarom niet gedownload te worden. Het is handig om de snelkoppeling op het bureaublad te plaatsen.

Het is volledig webbased; dus je kunt er zowel op kantoor (PC) als mobiel mee werken. Het sluit mooi op elkaar aan. Doorgaans zul je vooral mobiel inventariseren en op kantoor de gegevens controleren en doorzetten naar de opdrachtgever en naar de calculatie/offerte. 

De Sidekick Inventarisatie App komt uit de praktijk en is ontwikkeld voor en door de branche. De Inventarisatie App wordt niet alleen gebruikt door uitvoerende bedrijven, maar ook door calculatie- en adviesbureaus binnen de bouw.

  • Het eenvoudigste is gratis advies te vragen, dan wordt door een expert een demonstratie van het systeem gegeven, afgestemd op jouw situatie
  • Je hoeft niet te investeren; je sluit een abonnement af, je kunt met een periode van 1 maand beginnen

Binnen Robaws by Sidekick heb je op 1 plek direct alle relevante informatie beschikbaar en onder controle en van daaruit kun je ook gelijk elke benodigde actie ondernemen.

In het dossier onder de cockpit vind je alle informatie terug van het project. Hier vind je ook alle informatie vanuit de inventarisatie terug. Ook alle overige interne en externe informatie wordt hier opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan emails, foto’s en tekeningen.

Dat ligt aan de situatie. Feitelijk niet anders dan wanneer je met een kladblok inventariseert. Je kunt met een meetlat of lint werken. 

Het meest professioneel en efficiënt is gebruik maken van een Leica Disto afstandsmeter. Dit apparaat kun je koppelen aan de App, zodat de gemeten afstand direct in de Inventarisatie App wordt overgenomen.

Als je met een bouwkundige tekening kunt werken, dan haal je de maten van de tekening.

Vaak zijn er terugkerende elementen in een Object, bijvoorbeeld een draai/kiepkozijn. De 1e keer dat je dit merk tegenkomt voer je de gegevens volledig in. Wanneer je dit zelfde kozijn weer tegenkomt in een andere gevel is het gemakkelijk om dit merk op te zoeken en over te nemen; controle, eventueel aanpassen en klaar. 

Een aanvullende tip is om een afbeelding bij een merk op te slaan, zodat identificatie eenvoudig is.