Gebruikerservaring: Dakdekkersbedrijf NAMI Dakwerken

Nathan Willems, Dakdekkersbedrijf NAMI Dakwerken, Breda

Een verademing voor mijn bedrijf.

Tot juni 2024 organiseerde Nami Dakwerken alles in Word en Excel. “We werkten inmiddels met 16 mensen” zegt eigenaar Nathan Willems. “Het aantal projecten groeide en dus ook de administratie ervan. Daarom ben ik in juni gaan googelen. Ik wilde een pakket bedrijfssoftware van een leverancier die de dakmarkt kent. Robaws by Sidekick sprong daar duidelijk uit. In juli was het pakket geïnstalleerd en maakte ik voorzichtig mijn eerste offertes. Het is een verademing, kan ik je zeggen.”

“Ik wilde niet in één keer mijn hele bedrijfsvoering aanpassing. Mijn idee was: als ik offertes alvast eens gemakkelijk, snel en secuur kan maken, gaan we er al flink op vooruit. Inderdaad zijn we er stevig op vooruitgegaan.”

Ik wilde een pakket bedrijfssoftware van een leverancier die de dakmarkt kent. Robaws by Sidekick sprong daar duidelijk uit. In juli was het pakket geïnstalleerd en maakte ik voorzichtig mijn eerste offertes. Het is een verademing, kan ik je zeggen.”

Nathan Willems, NAMI Dakwerken

Snel mee leren werken

In juni rondkijken, in juli aan de slag. Is dat snel of is dat snel? “Zeker”, lacht Nathan, “en Sidekick pakt dat slim aan. Ze installeren het programma, voeren de gegevens in die we ingevoerd willen hebben en geven instructie op afstand. Je leert, gaat aan de slag, komt dingen tegen, brengt die in, krijgt antwoorden en gaat weer verder. Zo bouw je snel kennis en ervaring op.”

Hoe werkt die instructie op afstand? “Na de implementatie krijg je van Sidekick momenten door om in te kunnen loggen op een aantal meetings. In een uur krijg je dan heldere uitleg over een of meer functionaliteiten. Daar kun je mee aan de gang. Als je eenmaal in Robaws werk, merk je snel hoe eenvoudig en gebruikersvriendelijk het programma werkt. Je kunt er heel intuïtief mee uit de voeten. En mocht je ergens niet uit komen, dan word je telefonisch snel verder geholpen.”

Als je eenmaal in Robaws werk, merk je snel hoe eenvoudig en gebruikersvriendelijk het programma werkt. Je kunt er heel intuïtief mee uit de voeten. En mocht je ergens niet uit komen, dan word je telefonisch snel verder geholpen.”

Nathan Willems, NAMI Dakwerken

Robaws kan meegroeien

Nami Dakwerken werkt vooral in de regio Breda-Tilburg. “We doen vooral renovatie, met groeiende aandacht voor het duurzame aspect. Dan bedoel ik niet alleen dat we erop letten welk materiaal we gebruiken, maar ook dat we het aantal tuin- en terrasdaken zien groeien. We zijn best snel gegroeid en dat zie ik nog wel even doorgaan.

Op dit moment gebruik ik Robaws vooral om offertes te maken. Ik heb al wel gemerkt dat de planningsfunctie ook goed werkt, maar ik wil niet meteen alles gebruiken. Straks gaat ook mijn bedrijfsleider in Robaws werken. Dan ligt het voor de hand dat we vroeg of laat meer functionaliteit van het programma gaan inzetten. Goed om te weten dat dat kan, omdat Robaws alles biedt wat een dakbedrijf aan bedrijfssoftware nodig kan hebben. Ja, ik zou het zó aanbevelen aan collega-dakdekkers.”

Bekijk ook andere Gebruikerservaringen: Evert Jordaan, Dakdekkersbedrijf Compleet Dak

Dak werkzaamheden met gebruik van ERP software voor dakdekkers