Dakdekker Gebruikerservaring: Compleet Dak

Evert Jordaan, Compleet-dak, Ede

We wilden offertes sneller kunnen maken en andere voordelen van ERP benutten

“Complexe projecten laten wij uitrekenen door een externe calculator”, zegt dakdekker Evert Jordaan van Compleet-Dak. “Zo’n offerte kost ons gewoon te veel tijd. Kleinere projecten deden we wel altijd al zelf. Nou ben ik best handig met Excel en Word, maar dan nog kost zo’n offerte toch behoorlijk wat tijd. Dat wilden we beter, want we verdienen ons geld met dakdekken. ‘Dan zou ik eens met Sidekick bellen’, zei onze externe calculator toen, ‘zij voeren het programma Robaws.’ Dat was een goede tip.”

Onze eerste prioriteit was: snel en efficiënt goed verzorgde offertes maken. Daar wilden we als dakdekkers flink tijdwinst mee boeken. We zien ook de andere voordelen van ERP, maar die wilden we stap voor stap gaan benutten. Ik heb maar twee dagen per week om alles te doen wat met administratie samenhangt.

Grote tijdwinst

De grootste tijdwinst zit in het offertetraject, dus dat was de eerste stap. Dat wil zeggen: we zijn samen met Sidekick begonnen met een nauwkeurig opbouw van de database. Dat gebeurt op maat: het gaat erom dat wij in onze praktijk er perfect mee kunnen werken. Dat je veelgebruikte artikelen codeert en dat aan bepaalde producten ook meteen een verwerkingstijd hangt, zodat je direct totaalkosten kunt offreren. Dát scheelt!”

Klik: werkbon. Klik: factuur

“Als je de offertes kunt maken, ga je bijna vanzelf de andere voordelen van Robaws benutten. Na goedkeuring van de offerte kun je met een paar klikken de werkbonnen aanmaken. Daarmee hebben we meer grip op de uitvoering. En is het werk gedaan, dan is de factuur ook met een paar klikken gemaakt. Wij besparen dus niet alleen veel tijd in de offertefase, maar ook in de werkvoorbereiding en in de facturering.

Doordat we dankzij Robaws zoveel efficiënter kunnen werken, wil ik als dakdekker graag ook bijvoorbeeld de planning in het programma doen. Ik hoop daar snel ruimte voor te vinden, want ik weet zeker dat ik daar ook weer fors tijd mee ga besparen.”

Alle informatie in één programma

“Een ander groot voordeel van Robaws’ zegt Evert, “is dat we alle relevante informatie over klanten en projecten in één programma hebben staan. Klaar om te gebruiken. Mocht ik plotseling ziek worden, kan een ander er zo mee verder. Continuïteit voor het bedrijf verzekerd. Dat was een belangrijke reden om een ERP-programma te implementeren. Nu we het een tijdje gebruiken kan ik alleen maar zeggen: blij dat het Robaws is geworden.”

Wij besparen dus niet alleen veel tijd in de offertefase,
maar ook in de werkvoorbereiding en in de facturering.

Evert Jordaan, Compleet-dak

Bekijk ook andere klantverhalen: Guido Petit dit de la Roche, Veste Derks Schilders