Schilder Gebruikerservaring: Veste Derks Schilders

Guido Petit dit de la Roche, Veste Derks Schilders, Grave

Robaws is echt van nu en heel flexibel

In 2022 nam Guido het 175-jarige schildersbedrijf Derks uit Grave over. Sinds 2023 opereert het goedlopende bedrijf met de rijke historie onder de nieuwe naam Veste Derks Schilders. Het ERP-systeem was verouderd, vond Guido. “Ik ben al snel gaan rondkijken en -vragen. Ik wilde een systeem van nu, gemakkelijk in gebruik, moderne look & feel, met alle functies die een volwassen bedrijf kan gebruiken. Kreeg ik een tip van een bevriende relatie: Robaws. ‘Volgens mij is het precies wat jij zoekt.’ Hij had gelijk.

Nu we er een paar maanden mee werken, ben ik enthousiast over verschillende zaken. Bijvoorbeeld de interne logica van het systeem. Hoe vanaf het eerste klantcontact elke volgende stap – offerte maken, bevestigen, bestellen, plannen, werkbonnen aanmaken, factureren – logisch uit de volgende voortvloeit. Ik ben goed bekend met de IT-wereld, dus ik weet uit ervaring dat dat vaak veel moeizamer gaat. Niet dat Robaws nu al volmaakt is. Geen enkel IT-systeem is ooit af. Vooral op het gebied van dashboarding zie ik nog wel mogelijkheden voor verbetering.”

Robaws nodigt uit om ermee te werken

“In een bedrijf als het onze is een ERP-systeem alleen efficiënt als de mensen die ermee werken het goed gebruiken. Alleen als de data goed ingevoerd worden, kan de software jou efficiënt vooruit helpen. Dan haal je eruit wat erin zit. Dat stuk heeft Robaws goed voor elkaar. Robaws ziet er uitnodigend uit, voor zowel de schilder als de medewerker op kantoor. Je kunt er gemakkelijk en snel gegevens invoeren. Dat zorgt ervoor dat je het systeem gebruikt zoals het bedoeld is!”

Inrichten voor ons bedrijf

“Een ander heel sterk punt van Robaws is de flexibiliteit van het systeem. We hoeven onze bedrijfsvoering niet in een korset te duwen om de software efficiënt te kunnen gebruiken. Het is de software die zich gemakkelijk naar onze bedrijfsvoering laat voegen. Als wij aangeven dat we iets anders willen inrichten of dat een functie niet helemaal werkt zoals wij willen, is er overleg met Sidekick. Mijn ervaring is, dat er dan snel een goede reactie komt. Dat doen we trouwens niet te veel. We hebben met Sidekick afgesproken dat we in deze eerste maanden noteren wat we anders zouden willen en dat we, als we eenmaal vertrouwd zijn met het systeem, kijken wat er aangepast kan/moet worden.”

Snel aan de slag

Wij waren echt vlug aan het werken met Robaws. De eerste offertes waren vlot professioneel gemaakt. De andere modules volgden al snel.

Ik ben mijn tipgever dankbaar. Inmiddels heb ik zelf Robaws ook aanbevolen aan een relatie waar we veel mee werken. Hij heeft met nog veel meer variabelen te maken als ik. Zijn wens: één programma dat hem gemakkelijk greep geeft op alle processen in zijn bedrijf. Dan hoef je niet verder te zoeken, zei ik.”

Wij waren echt vlug aan het werken met Robaws. De eerste offertes waren vlot professioneel gemaakt. De andere modules volgden al snel.

Guido Petit dit de la Roche, Veste Derks Schilders

Bekijk ook andere Gebruikerservaringen: Stephan Verhoek, WarmteMeesters