Installatie Gebruikerservaring: WarmteMeesters

Stephan Verhoek, WarmteMeesters, Genemuiden

Je kunt Robaws helemaal bedrijfseigen maken

Warmtemeesters, gespecialiseerd in warmtepompen, werkt sinds voorjaar 2023 met Robaws. “We waren net gestart”, zegt Stephan Verhoek, die het bedrijf met zijn broer Gijsbert runt. “We wilden een ERP-programma dat vóór ons werkt. Dat zich dus grotendeels voegt naar hoe wij het willen en hoe wij werken. Niet een programma dat ons als het ware voorschrijft hoe we onze bedrijfsprocessen inrichten. Dat was nog een flinke zoektocht. Tot Sidekick langskwam.”

“Wat ons over de streep trok? De enorme flexibiliteit van Robaws. In de presentatie zagen we al hoe je een offerte helemaal kunt voordefiniëren met parameters naar keuze. Als dat gedaan is, is offreren voortaan een eitje. Sidekick liet ons ook zien hoe Robaws het principe van automation inbouwt. Bijvoorbeeld: dat je instelt dat er drie dagen na het versturen van een offerte automatisch een sympathieke opvolgingsmail verstuurd wordt. Of dat het programma na goedkeuring van de offerte automatisch een project aanmaakt. Op dat vlak zijn er veel tijdbesparende en gemak biedende oplossingen te vinden. Robaws biedt er al een aantal en werkt verder aan meer. Dát is wat ik van een ERP-programma verwacht.”

Blijvend flexibel

“In de toekomst gaan we waarschijnlijk ook andere producten aanbieden. Kan gemakkelijk in Robaws. Het systeem is dus op onze toekomst ingericht. Net zoals we ook Robaws ook gemakkelijk kunnen finetunen voor bijvoorbeeld een veranderd bedrijfsproces. Veel aanpassingen kun je ook gewoon zelf doen. Ook heel fijn.” 

Goed voorbereiden

Binnen WarmteMeesters werken zowel Stephan en Gijsbert als de vier monteurs met Robaws. “Dat wil zeggen: onze monteurs gebruiken de wappy digitale werkbon die geïntegreerd is met Robaws. En ja, die is heel gemakkelijk in het gebruik. Ook voor ons, want de digitale werkbon geeft ons de complete informatie voor het dossier, voor de nacalculatie en voor de factuur.

Robaws zelf is ook niet moeilijk te gebruiken. Wel moet er aardig wat ingeregeld worden voordat je aan de slag kunt. Dat hangt er ook mee samen dat we het pakket niet kant-en-klaar wilden gebruiken, maar er echt een pakket van wilden maken dat op maat is voor het bedrijf dat wij willen zijn. Gelukkig weet Sidekick heel goed wat daarvoor nodig is. Inmiddels werkt Robaws inderdaad voor ons en doen we er elke dag ons voordeel mee.”

Alles bij elkaar, altijd overzicht

“Als ik in de lift Robaws zou moeten verkopen, zou ik het gooien op de flexibiliteit. Maar het is ook heel fijn dat we nu alle gegevens bij elkaar hebben. Dat we de hele bedrijfsvoering met één programma kunnen regelen. Klantgegevens, offertes, projecten, planning, bestellingen, werkbonnen, nacalculatie, facturen. Elke volgende stap volgt logisch uit de vorige. Ondertussen houd je voortdurend zicht op wat er speelt, ook financieel. Dat gemak en de tijdwinst, dat is waar het allemaal om begonnen is.”

Bekijk ook andere Gebruikerservaring: Sander Meijer, Camerabeveiliging Noord-Nederland