Installatie Gebruikerservaring: Camerabeveiliging Noord-Nederland

Sander Meijer, Camerabeveiliging Noord-Nederland, Veendam

Je kunt alleen groeien als je data en processen beheerst

“Ik wil groeien”, zei Bart van Camerabeveiliging Noord-Nederland tegen zijn vriend Sander Meijer, die net de studie Internationale bedrijfskunde had afgerond. “Zou jij me daarbij willen helpen?” Sander zag de mogelijkheden en was van de ene dag op de andere Business Developer. “Mét een paar goede stukken gereedschap, waaronder Robaws by Sidekick, ERP-software.”

Zou Sander dat zelf ook aangeschaft hebben? “Ik heb geen programma’s vergeleken, maar ik kan het me zeker voorstellen. Als je een bedrijf begint, heb je alle informatie in je hoofd. Maar als het snel groeit, lukt dat niet meer. Dan krijg je behoefte aan een programma waarin je data vastlegt, overtuigende offertes maakt, waarmee je bestellingen doet, werkinstructies kunt uitsturen, de planning verzorgt, abonnementscontracten genereert, enzovoorts. Software die je dus veel tijd bespaart en je grip op je processen geeft met een actueel overzicht van wat er speelt. Robaws biedt dat. Het is een uitgebreid programma, waarmee je gemakkelijk kunt werken.”

“Het is een uitgebreid programma, waarmee je gemakkelijk kunt werken.”


Sander Meijer, Camerabeveiliging Noord-Nederland

Altijd snelle ondersteuning

“Toen Bart me vroeg Robaws te implementeren, had ik daar geen enkele ervaring mee. Ik had wel al eerder met ERP gewerkt, maar zo bekend was ik er ook niet mee. Samen met Henri Polman van Sidekick heb ik besloten om de implementatie in stappen te doen, per module. Daardoor konden we elke module finetunen voor Camerabeveiliging Noord-Nederland en kreeg ik deze tegelijk goed in de vingers.

Om een voorbeeld te noemen. Wij vinden het belangrijk om offertes te maken met een persoonlijke noot. Dus moeten we gemakkelijk een deel van de tekst kunnen aanpassen. En we sturen een plattegrondje mee waarop de camera’s al ingetekend staan met de zichtlijnen. Dat mensen zien dat we zorgvuldig aandacht aan hun situatie besteden. De offerte template die ik met Bart ontwikkeld heb, voldoet nu 100% aan onze wensen. Daardoor kost offertes maken veel minder tijd dan voorheen. En ze worden nu als een nette PDF gegenereerd.

Door de implementatie stapsgewijs te doen, hebben we Robaws en onze werkwijze perfect op elkaar af kunnen stemmen. Daar hebben we nu elke dag plezier van.

Complimenten voor Henri Polman en Hans Nooitgedagt van Sidekick, trouwens. Als je een vraag hebt, hoef je nooit lang te wachten op antwoord. Je kunt dus snel door met je werk.”

Ook bij verdere groei

En wat als Camerabeveiliging Noord-Nederland in hetzelfde tempo blijft groeien als nu?

“Dan blijven we gewoon Robaws gebruiken. Het programma is een uitkomst voor kleinere bedrijven, maar biedt zeker ook alles voor grotere ondernemingen. Het opschalen van het aantal offertes, of de mensen die je inplant, is sowieso geen probleem. En ik heb al gezien dat je bijvoorbeeld met meerdere locaties kunt werken. Dus ja: ik denk dat we ons abonnement op Robaws nog lang aanhouden.”

Bekijk ook andere Gebruikerservaring: Stephan Verhoek, WarmteMeesters