Installatie Gebruikerservaring: Installatiebedrijf Duurzaam & Duurzaam

Mike Mulder, Duurzaam & Duurzaam, Breukelen

Heel intuïtief te gebruiken

“De basis van een solide bedrijfsvoering is een goede administratie en registratie, vind ik”, zegt Mike Mulder. Samen met vriend/collega Vincent van Maanen startte hij in maart 2024 Duurzaam & Duurzaam. “In eerdere banen heb ik in kleine en grotere bedrijven gewerkt met erp–systemen. Daar zat er geen bij dat ik meteen wilde aanschaffen. Daarom heb ik gewoon op internet geïnventariseerd wat er is voor een startend bedrijf met ambities. Robaws By Sidekick leek mij goed bij ons te passen. Verrassing: dat is ook zo!”

Waarom kwam je uit bij Robaws? “Ik zocht een erp–programma dat toegankelijk is, gemakkelijk in gebruik en betaalbaar. Eén programma, waarin ik alles kan vastleggen en regelen. Oók als we verder groeien. Robaws zegt op de website dat het een compleet, gemakkelijk te gebruiken programma is. Het werkt met een heldere abonnementsvorm. Daarom heb ik contact opgenomen. Daarna ging het snel.

Henri Polman loodste me in een Teams–sessie door de mogelijkheden van Robaws en liet me zien hoe je ermee werkt. Ik had goed voor ogen wat ik wilde en liet Henri aantonen dat Robaws dat kon invullen. Vrij snel na die Teams–sessie hebben we een abonnement voor twee gebruikers genomen op Robaws. Toen was het inloggen en werken. Nee, inwerken was nauwelijks nodig. Het programma is zo opgezet dat je intuïtief je weg vindt.”

Compleet en te customizen

“We gebruiken niet alles wat Robaws te bieden heeft. Bestellen doe ik bijvoorbeeld graag persoonlijk, omdat ik dan de kennis van mijn leveranciers optimaal kan gebruiken. En voorraadbeheer is nog niet aan de orde. We hebben wel een grijpvoorraad, maar die kunnen we nu nog gemakkelijk zonder computer bijhouden. En er is een module Projectbeheer en een gemakkelijke digitale werkbon.

De offertes maken we allemaal in Robaws, net als de opdrachtbevestigingen en de facturen. Het programma heeft een koppeling met 2ba, zodat ik de offerte wel compleet met beeldmateriaal kan aankleden. Het mooie is: we bepalen zelf hoe onze offertes eruit zien, want Robaws by Sidekick is voor een heel groot deel te customizen. Kom ik er niet goed uit, is er altijd snel hulp, via de telefoon of per mail.

Robaws heeft zelf geen module financiële administratie. Hoeft niet, ik werk gemakkelijk in mijn boekhoudprogramma. Dankzij een koppeling staan uitgaande facturen direct in mijn boekhoudprogramma. Geen dubbel werk dus.”

Robaws by Sidekick is voor een heel groot deel te customizen.”

Mike Mulder, Duurzaam & Duurzaam

Van warmtepomp tot vloerisolatie

Duurzaam & Duurzaam wil mensen helpen bij de energietransitie. “We doen het traditionele installatiewerk en plaatsen warmtepompen. Maar als mensen op dat vlak iets willen, denken ze vaak ook na over bijvoorbeeld isolatie. En dan zien ze op tegen voor elke klus uitzoeken wie je moet hebben.

Daarom stellen wij ons op als aannemer energietransitie. Wat we zelf kunnen doen, doen we zelf. Wat we niet zelf kunnen, beleggen we bij een van onze partners. Bedrijven waarvan wij weten dat ze aan onze kwaliteitsstandaard voldoen en met wie we gemakkelijk kunnen schakelen om een project goed te plannen.

We merken nu al dat ons concept goed aanslaat. We verwachten dus zeker te zullen groeien, al zal dat wat ons betreft niet al te hard gaan. Ja zeker, goed om te weten dat we die groei met hulp Robaws prima kunnen managen.”

Inwerken was nauwelijks nodig. Het programma is zo opgezet dat je intuïtief je weg vindt.”

Mike Mulder, Duurzaam & Duurzaam

Bekijk ook andere Gebruikerservaringen: Stephan Verhoek, WarmteMeesters