Gebruikerservaring: All-In-Installatie

Gerwin Schaap, All-In-Installatie, Biddinghuizen

Calculeren gaat super!

“Eigenlijk gaat alles super in Robaws”, zegt Gerwin Schaap, zoon van Jaco en Marja. Samen werken ze in het familiebedrijf, dat inmiddels 13 medewerkers heeft. “We hebben lang alles op papier gedaan”, zegt Marja, “en zijn pas sinds kort aan het digitaliseren. Robaws maakt die stap wel gemakkelijk. Vooral omdat je alles in één systeem kunt doen en alle gegevens altijd bij elkaar hebt.”

Snel in- en overzicht

“Weten wat ERP kan, is anders dan er zelf mee werken”, zegt Gerwin. “Maar in Robaws maakt het heel gemakkelijk. Mooi is dat je alles over klanten en projecten snel terug kunt vinden. De handige zoekbalk bij elke module en vooral door de duidelijke interface zorgen dat je altijd snel de weg vindt.  Op het 360 graden dashboard voor klanten en projecten zie je gelijk wat er is gebeurd en kun je eenvoudig de benodigde vervolgactie ondernemen.

Ook heel plezierig: Robaws is een uitgebreid programma. Het kan veel maar werkt toch eenvoudig. “Ik had zelf nog niet veel ervaring met ERP en vond het gelijk fijn werken.”

Gemakkelijk calculeren en offreren

De eerste resultaten van werken met Robaws waren stimulerend. Gerwin: “De calculatie werkt super. We hebben templates voor bijvoorbeeld CV, laadpaal, vloerverwarming, meterkast, warmtepomp. Calculeren gaat eenvoudig, nauwkeurig en snel met parameters; de offertes gaan vlot de deur uit. Offertes worden verzonden per email en de klanten vinden het fijn dat ze makkelijk digitaal opdracht kunnen verstrekken. De 1e offerte die we met Robaws hebben opgesteld kregen we binnen een paar uur al digitaal goedgekeurd retour. Da’s lekker.”

Is de offerte digitaal goedgekeurd, dan past Robaws de status automatisch en zichtbaar aan.

Snelle communicatie mobiele werkbon

Gerwin ervaart de mobiele werkbon Wappy als een groot voordeel. “Als je iets in de dagplanning zet, dan is het ook gelijk bij de monteur. Er belde een monteur dat hij in de werkbon foto’s miste van een project. Op kantoor kon ik het er zo bij zetten en binnen een paar seconden had de monteur op locatie de juiste gegevens. Ook het afwerken van de werkbon gaat soepel, op kantoor kan ik alles controleren en gelijk factureren.

“De eerste offerte die we met Robaws hebben opgesteld kregen we binnen een paar uur al digitaal goedgekeurd retour”.

Gerwin Schaap, All-In-Installatie

Bekijk ook andere Gebruikerservaringen: Stephan Verhoek, WarmteMeesters