Waar moet je op letten bij de keuze voor branchegerichte bedrijfssoftware?

Q: Wat is branchegerichte bedrijfssoftware en waarom heb ik dat nodig? >

 • A: Branchegerichte bedrijfssoftware is speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van een specifieke branche, zoals bv de bouwsector. Bedrijfssoftware kan uw bedrijf helpen efficiënter te werken, kosten te besparen en de winstgevendheid te verhogen.

Q: Waar moet ik op letten bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Bij het kiezen van bedrijfssoftware zijn er verschillende belangrijke selectiecriteria om rekening mee te houden. Dit zijn functionaliteit, schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, klantondersteuning (tijdens implementatie en gebruik), betrouwbaarheid, beveiliging en prijs.

Q: Waarom is functionaliteit belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: De functionaliteit van software is belangrijk omdat deze moet passen bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. Kijk naar software die uw bedrijfsprocessen ondersteunt en specifieke uitdagingen in de bouwsector aanpakt, zoals het beheren van projecten, het monitoren van de voortgang, het bijhouden van offertes en facturen, het beheren van resources en het bijhouden van financiën.

Q: Wat voor soort functionaliteiten kan ik verwachten? >

 • A: Branchegerichte bedrijfssoftware voor de bouwsector biedt functionaliteit voor klantbeheer, calculatie, projectbeheer, urenregistratie, facturering, inkoopbeheer, planning, kostenbeheer, documentbeheer en boekhouding.

Q: Waarom is schaalbaarheid belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Schaalbaarheid is belangrijk omdat u wilt dat uw software mee kan groeien met uw bedrijf. Kies software die gemakkelijk kan worden uitgebreid zodat u niet na een paar jaar op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe oplossing.

Q: Waarom is gebruiksvriendelijkheid belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk omdat u wilt dat uw medewerkers snel aan de slag kunnen en het maximale uit de software kunnen halen. Kies software met een intuïtieve interface en een duidelijke gebruikershandleiding.

Q: Waarom zijn integratiemogelijkheden belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Integratie is belangrijk omdat u niet wilt dat uw software losstaat van andere systemen die u gebruikt, zoals boekhoudsoftware, CRM-systemen of specialistische oplossingen. Zo voorkomt u dubbel werk en houdt u uw gegevens up-to-date.

Q: Waarom is goede klantondersteuning belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Goede ondersteuning is belangrijk omdat u snel geholpen wilt worden als er zich problemen voordoen of als u vragen heeft. Kies software van een leverancier die een goede reputatie heeft op het gebied van klantenservice en ondersteuning.

Q: Waarom is betrouwbaarheid belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Betrouwbaarheid is belangrijk omdat u wilt dat uw bedrijfssoftware betrouwbaar is en u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens veilig zijn. Kies software van een betrouwbare leverancier en kijk naar beveiligingsmaatregelen zoals back-ups en encryptie.

Q: Waarom is een goede security belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware

 • A: Een goede security is belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware om verschillende redenen:
 • Bescherming van gegevens: Bedrijfssoftware bevat vaak vertrouwelijke en gevoelige informatie zoals klantgegevens, calculaties en financiële gegevens. Een goede security zorgt ervoor dat deze gegevens beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal, verlies of beschadiging.
 • Voorkomen van datalekken: Datalekken kunnen kostbaar zijn voor bedrijven. Een goede security kan helpen om datalekken te voorkomen door de software te beschermen tegen aanvallen van hackers, malware en andere kwaadwillende partijen.
 • Voldoen aan regelgeving: Veel bedrijven moeten voldoen aan bepaalde regelgeving op het gebied van dataopslag en -bescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Een goede security kan ervoor zorgen dat de bedrijfssoftware voldoet aan deze regelgeving en dat de bedrijfsgegevens veilig zijn.
 • Continuïteit van bedrijfsactiviteiten: Bedrijfssoftware is vaak essentieel voor de bedrijfsactiviteiten. Een beveiligingsincident kan ervoor zorgen dat de software niet meer functioneert en kan zo de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten in gevaar brengen. Een goede security kan helpen om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de bedrijfssoftware te waarborgen.
 • Vertrouwen van klanten: Een goede security kan bijdragen aan het vertrouwen van klanten in het bedrijf. Klanten verwachten dat hun gegevens veilig zijn bij een bedrijf en een beveiligingsincident kan leiden tot reputatieschade en verlies van klanten. Een goede security kan het vertrouwen van klanten vergroten en zo bijdragen aan de groei van het bedrijf.

Q: Waarom zijn kosten belangrijk bij het kiezen van bedrijfssoftware? >

 • A: Kosten zijn belangrijk omdat u wilt dat de software binnen uw budget past. Houd niet alleen rekening met de aanschafprijs, maar ook met eventuele maandelijkse abonnementskosten en implementatiekosten.

Q: Moet ik kiezen voor een cloudgebaseerde of on-premise bedrijfssoftware? >

 • A: Online bedrijfssoftware (ook wel cloudsoftware genoemd) is software die wordt gehost op servers die buiten uw bedrijf worden beheerd en onderhouden. Dit betekent dat u via internet toegang heeft tot de software en uw gegevens, en dat u niet verantwoordelijk bent voor het beheer van de infrastructuur. On premise bedrijfssoftware wordt geïnstalleerd en gehost op servers die fysiek op uw bedrijfslocatie staan en u bent zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van deze servers.

Q: Welke voordelen biedt online bedrijfssoftware ten opzichte van on premise bedrijfssoftware? >

A: Online bedrijfssoftware biedt een aantal voordelen ten opzichte van on premise bedrijfssoftware, zoals:

 • Schaalbaarheid: online bedrijfssoftware kan gemakkelijk worden opgeschaald als uw bedrijf groeit, terwijl bij on premise software u nieuwe servers moet kopen en installeren.
 • Flexibiliteit: online bedrijfssoftware kan vanaf elke locatie worden gebruikt en is vaak compatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen.
 • Lagere kosten: online bedrijfssoftware heeft vaak lagere startkosten en vereist geen investeringen in hardware, waardoor de totale eigendomskosten lager zijn dan bij on premise software.
 • Automatische updates: online bedrijfssoftware wordt automatisch geüpdatet, waardoor u altijd beschikt over de nieuwste functionaliteiten en beveiligingsupdates.

Q: Welke nadelen heeft online bedrijfssoftware ten opzichte van on premise bedrijfssoftware? >

A: Hoewel online bedrijfssoftware veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen, zoals:

 • Afhankelijkheid van internet: omdat online bedrijfssoftware via internet wordt geleverd, is een stabiele internetverbinding essentieel. Bij een storing in de internetverbinding kan het gebruik van de software beperkt zijn.
 • Beveiliging: bij online bedrijfssoftware is het belangrijk om erop te vertrouwen dat de leverancier van de software de gegevens goed beveiligt. Bij on premise software is de beveiliging volledig in eigen hand.
 • Maatwerk: sommige bedrijven hebben specifieke eisen en maatwerk nodig bij hun bedrijfssoftware. Online bedrijfssoftware biedt soms beperktere mogelijkheden op dit vlak.

Q: Wat voor informatie kan ik verwachten van bedrijfssoftware? >

 • A: Bedrijfssoftware kan u helpen om rapporten te genereren over zaken als projectvoortgang, winstgevendheid, facturering, werknemersprestaties en meer. Deze rapporten kunnen u helpen om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen en de prestaties van uw bedrijf te optimaliseren.

Q: Hoe kan bedrijfssoftware helpen bij het beheer van mijn financiën? >

 • A: Bedrijfssoftware kan u helpen bij het beheer van uw financiën door het automatiseren van facturering, het bijhouden van uitgaven, het opstellen van offertes en facturen, het beheren van betalingen en het genereren van financiële rapporten.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn werknemers de bedrijfssoftware effectief gebruiken? >

 • A: Het is belangrijk om uw werknemers te betrekken bij het selectieproces van de bedrijfssoftware en om hen te trainen in het gebruik ervan. U kunt ook incentives aanbieden om hen te motiveren om de software effectief te gebruiken en hun feedback te vragen om eventuele problemen op te lossen.